Zomertheater Trio Wilde Eend op 21 juli

Vertelconcert 'Lied van het Paradijs' door trio Wilde Eend - een samenwerking van PG Leiden-Zuidwest en PG De Verbinding voor 70 plussers!

In dit vertelconcert komen drie muzische vormen samen: verhalen, muziek en beeldende kunst. De prenten die de Groninger kunstenaar Hendrik Werkman tussen 1941 en 1943 maakten zijn gebaseerd op volksverhalen uit het chassidische jodendom. Een wereld die hem vreemd was, maar enorm inspireerde. De chassidische legenden van rabbi Israël ben Eliëzer - ook wel bekend als de Baäl Shem tov, Heer van de Goede Naam - gaan vaak over de menselijke zoektocht naar heelheid en geluk. Er leeft een sterk verlangen naar het paradijs, de hemel op aarde. Maar wat betekent dit te midden van armoede en ellende?

Trio Wilde Eend brengt deze joodse legenden tot leven en omspeelt ze met klezmermuziek en chassidische liederen. Muziek en verhalen nemen je mee op reis naar een wereld vol vreugde en verrassing.

Het programma duurt een uur, daarna is er koffie en thee en - voor wie wil - de gelegenheid om na te praten met trio Wilde Eend.

Wanneer: donderdag 21 juli om 14.30 uur
Waar: Vredeskerk, Van Vollenhovenkade 24, 2313 GG Leiden
Voor wie: 70-plussers!

Reserveren is niet nodig.

Namens de Commissie Ouderen Pastoraat,
Jorine de Klerk