Kindernevendienst

Op zondag

Kinderen in de basisschool-leeftijd (4-12 jaar) beginnen de dienst op zondag samen met de volwassenen, in de kerkzaal. Eén van hen mag als 'kind van dienst' de kaars voor de kindernevendienst aansteken. De voorganger heeft een kort gesprek met de kinderen, of vertelt een leuk verhaal. Daarna draagt het kind van dienst de kaars, en gaan de kinderen naar de nevendienst. Na de preek komen zij weer terug in de kerkzaal. Samen vieren we het einde van de dienst. Wilt u meer weten of contact hebben met de leiding van de nevendienst? Dan kunt u Relinde Kremer-Gaemers benaderen.

Pasen, Pinksteren en Kerst

Tijdens de grote feesten hebben de diensten een bijzonder karakter. We delen brood en wijn bij de tafelviering, waar de kinderen actief bij betrokken zijn. De keuze van de liederen en de vorm van verkondiging is in deze diensten anders dan op 'gewone' zondagen.

Bijzondere momenten

Enkele keren per jaar bouwen de kinderen hun eigen feestje.

  • Aan het begin van het schooljaar is er een 'startmiddag' om het nieuwe seizoen in te luiden.
  • Er is in de dagen vóór Kerst een kinderkerstfeest, voor iedereen die wil komen, samen met vriendjes, ouders en grootouders.
  • Begin februari is er een dienst in samenwerking met basisschool Joppensz.
  • Op Palmpasen zijn alle kinderen welkom om palmpaasstokken te maken en die in een vrolijke optocht de kerk binnen te dragen.