Verhalen uit Israël en Babylonië

Nieuwsgierig geworden door de fraaie tentoonstelling Nineveh in het Rijsmuseum voor Oudheden in Leiden? Dan is het misschien een idee om deel te gaan nemen aan een cursus 'Verhalen uit Israël en Babylonië' die in het seizoen 2018-2019 gegeven zal worden door Theo Krispijn (lid van De Verbinding en assyrioloog) en René Venema (predikant De Verbinding en oudtestamenticus). Ter voorbereiding op deze cursus is er een oriërenterende avond op woensdag 11 april (Vredeskerk, 20.00 uur).

Op deze avond werpen we een blik op de bronnen uit Mesopotamië die van belang zijn voor een vergelijking met bekende verhalen uit het boek Genesis. Ook besteden we kort aandacht aan de plek die die verhalen innemen binnen het eerste bijbelboek. En samen bekijken we welke vragen er leven, welke onderwerpen van belang kunnen zijn om in de cursus aan bod te laten komen.

Bent u van plan op woensdag 11 april te komen? Laat het dan even weten door een e-mail te sturen. Aan de oriënterende avond  zijn geen kosten verbonden; bezoek aan deze avond verplicht niet tot deelname aan de cursus.