Taizé-viering

Zondagavond 14 april 2024 19.00 uur wordt er weer een oecumenische Taizéviering georganiseerd, deze keer in de prachtig herbouwde intieme Maria Middelares-kerk van de parochiekern Lam Gods in de Stevenshof. Kenmerkend voor de Taizé-vieringen zijn gebed, lezing, zang en meditatieve stilte om verbondenheid met God te zoeken.
          
Het thema van deze viering is Vrede. Deze tijd van gewapende conflicten in Europa, het Midden-Oosten en daarbuiten vraagt ons na te denken over dit veelomvattende begrip. Het Hebreeuwse woord Sjaloom, meestal vertaald met “vrede”, is namelijk veel meer dan het zwijgen van de wapens. Het heeft ook te maken met gezondheid, heelheid en innerlijke vrede. Daarover willen we zingen, nadenken en mediteren in onze komende viering.
 
Voorganger in deze viering is ds. Mirjam Buitenwerf-van der Molen, predikant van de geloofsgemeenschappen Merenwijk en Leiden Zuidwest. Het Taizé-koor staat onder leiding van Maarten Boonstra. De begeleiding van de Taizé-liederen en de muziek worden verzorgd door Peter Heijligers en Henk Buis. U bent allen van harte welkom. 

Namens de oecumenische Taizégroep van de RK parochiekernen Maria Middelares en St. Petrus van de HH Petrus en Paulus parochie, Protestantse geloofsgemeenschappen Leiden Zuidwest en De Verbinding en de Oecumenische geloofsgemeenschap De Regenboog,
Theo Krispijn