Startzondag: Juichen van vreugde!

Nu we als gemeente weer samen mogen zingen, zullen we het niet laten. Op startzondag 26 september gaan we - nadat we ons zo lang hebben moeten inhouden - eens een keer uitpakken. Cantorij, gemeente, kinderen - zingen en lachen! Het coronaprotocol is met ingang van 26 september aangepast. 

We worden daarbij geïnspireerd door een psalm die we goed, maar al te goed kennen. Dat wil zeggen, een losse zin eruit: 'wie met tranen zaaien, zullen met gejuich maaien' (Psalm 126:5). Dat klinkt nu niet meteen bemoedigend. Het lijkt een vrome variant op 'eerst de lasten, dan de lusten'. Maar het gaat om veel meer dan dat, als je tenminste de psalm als een geheel leest en hoort. Het is een pelgrimslied, een bedevaartslied van mensen die in een gevoel van vrijheid naar het huis van de Heer gaan en gewoon niet kunnen stoppen met zingen en vrolijk zijn! Vrijheid en zingen: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie zich vrij voelt, heft een lied aan; wie gaat zingen, krijgt een gevoel van vrijheid.

Aan de dienst wordt voor het eerst sinds lange tijd weer meegewerkt door de Cantorij Vredeskerk in volle bezetting, o.l.v. Maarten Boonstra, die ook orgel en piano speelt. Verder is er muzikale medewerking van Michiel Ras (orgel, piano) en Aletta Douwes (solozang). Voorganger is ds René Venema.

Coronaprotocol:

  • Handen ontsmetten bij binnenkomst
  • Geen gebruik garderobe; jas meenemen
  • Afstand houden niet verplicht
  • Wie in de kerkzaal afstand wii houden / lege stoelen naast zich wil, kan dit aangeven
  • Samenzang mogelijk
  • Koffie drinken mogelijk; wie in de foyer afstand wil houden kan dit aangeven.