Oproep vrijwilligers noodopvang Leiden voor vluchtelingen Ter Apel

De gezamenlijke kerken in Leiden gaan vluchtelingen opvangen in één van de kerkgebouwen en roepen inwoners van Leiden op om zich in te zetten als vrijwilliger. “De verantwoordelijkheid voor menswaardige opvang van vluchtelingen ligt bij de overheid, maar nu de vluchtelingen in Ter Apel al maanden buiten slapen kunnen wij niet voorbij gaan aan de oproep om hen tijdelijk te herbergen”.
 
De opvang vormt een mooi oecumenisch en gezamenlijk diaconaal project: Dat alleen al is reden om mee te doen en aan te haken! De eerste opvang begint in de Maria Middelares aan de Rijndijk 283 in Leiden Zuidwest, in beginsel voor tien vluchtelingen voor een periode van vier weken.

Opvang
Wilt u overwegen om ook tijdelijke opvangplekken te creëren en aan te bieden, in een ruimte van uw kerkgebouw, een leegstaande pastorie, of andere zaal of ruimte in Leiden e.o.? U kunt dat melden aan: info@debakkerijleiden.nl

Maria Middelearis kerk

Melden als vrijwilliger
Wilt u zich inzetten als vrijwilliger (bedden in elkaar zetten, opmaken, inrichten, boodschappen doen, koken, dagactiviteiten verzorgen, nachtdienst verzorgen...)? We draaien in shifts van 2 vrijwilligers - geef de tijden/ dagen/ duur op dat je kunt.

U kunt zich opgeven via info@debakkerijleiden.nl of neem contact tijdens kantooruren met diaconaal centrum De Bakkerij (071) 514 49 65.

Lees ook het volledige persbericht:

Bijlagen: