Open Huiskringen

Een nieuw initiatief! In oktober starten we in De Verbinding met huiskringen. Kleine groepjes geïnteresseerden komen regelmatig bij elkaar rondom een bepaald thema of voor een bepaalde activiteit. Dat varieert van samen wandelen tot een leeskring, van het vertellen van je levensverhaal tot samen mediteren.

De volgende kringen worden aangeboden:

1 Geloven met elkaar
Van week tot week samenkomen om met elkaar te spreken over de dingen die je bezighouden. Grote gebeurtenissen, maar ook dagelijkse dingen. Vertellen wat je graag wilt delen, maar ook luisteren naar het verhaal van anderen. Waar haal je je inspiratie vandaan, waar ga je voor, waar geloof je in? Een kring waarin je elkaar en jezelf beter leert kennen.
1 x in de 14 dagen, op maandagavond; start: 7 oktober

2 Lezen en laten lezen / Zien en gezien worden
We lezen een boek/ zien een film, ter plekke, en reageren erop in de kring. Zo ontmoeten we elkaar, en laten wij in ons midden iets van het verhaal of de film van ons eigen leven aan het licht, misschien wel het Licht,  komen.
We kunnen zowel impressies en associaties geven in onze reactie, als ook analyses en vergelijkingen met ander werk, en we kunnen zoeken naar zin en relevantie voor ons, lezers/kijkers
1 x per maand, op woensdagavond; start: 9 oktober

3  ‘Ketting van verhalen’ - gesprekskring ouderen 80+
Het beeld van een ketting staat voor fijne en verdrietige gebeurtenissen die als kralen aan een draad de ketting van het leven vormen. Ieder mens heeft zo’n unieke ketting van ervaringen. Het kan fijn zijn die gebeurtenissen eens aan elkaar te vertellen, ervaringen van anderen te herkennen en zo een band op te bouwen met elkaar in huiselijke kring. Vanuit onze levensverhalen leggen we een verband met een Bijbelverhaal of met een persoon uit de Bijbel. Zo laten we ons inspireren en leren we elkaar beter kennen.
1 x per maand, op donderdagmiddag; start: 24 oktober
    
4 Christelijke meditatie
Er komen veel beelden en geluiden op ons af, thuis, op het werk en ook in de kerk. Het kan goed en heilzaam zijn om in stilte een enkel woord tot je door te laten dringen, of een beeld op je te laten inwerken. Of om gewoon te zwijgen en rust te zoeken. In aansluiting op inspirerende teksten of beelden uit de christelijke traditie en mediteren we samen in kleine kring.
1 x in de 6 weken, op maandagavond; start: 28 oktober

5 Wandelen: woord, weg, wenden
Samen  lopen met een ontvangen woord of tekst, samen zwijgen, en afwisselend spreken en luisteren, dat is wat je doet op een wandeling die een punt van omkeren kent, en van, mogelijk, veranderd terugkeren bij het woord van het begin. Wie loopt ook mee?
5x per jaar, op zondagmiddagen; eerste keer: 10 november
een wandeling duurt ca. 1,5 uur; in de omgeving van Leiden; start en afsluiting bij coördinator

  • Deelname is gratis.
  • Huiskringen tellen maximaal 6 deelnemers
  • Samenstelling op volgorde van aanmelding
  • Deelname voor de periode oktober 2019 - mei 2020
  • Voor aanmelden en verdere informatie kunt u een e-mail sturen.