Freedom Walk Leiden

Freedom Walk Leiden

Samen lopen, samen leven - zaterdag 19 maart, 15.00 uur, Stationsplein

De Freedom Walk Leiden is een initiatief van het Charter for Compassion Leiden en het Levensbeschouwelijk Platform Leiden. Hiermee willen we aandacht geven aan de door de Verenigde Naties uitgeroepen  Internationale Antiracismedag.

Met elkaar lopen we naar het Stadhuis. Hier ontvangt burgemeester Lenferink ons in de Burgerzaal. Gedurende de tocht en op het stadhuis schenken we aandacht aan ons thema van dit jaar: compassie. Compassie omdat dit thema in alle levensbeschouwingen een zeer relevant begrip is: aandacht en mededogen voor en met de medemens en zichzelf.

De naam Freedom Walk is een verwijzing naar de autobiografie van Nelson Mandela (Long Walk to Freedom) en de historische Mars naar Washington op 28 augustus 1963 toen ds. Martin Luther King zijn beroemde toespraak “I Have a Dream” uitsprak voor het Lincoln Memorial.

Wij hebben ook een droom:

  • Dat levensovertuigingen niet misbruikt worden om geweld tegen andersdenkenden te prediken en te verheerlijken;
  • Dat wij mensen mogen verbinden;
  • Dat wij respect hebben voor elkaar, ongeacht sekse, geloof, afkomst, of geaardheid;
  • Dat wij bruggen mogen bouwen opdat we in plaats van tegenstellingen overeenkomsten zien;
  • Dat wij niet in en vanuit angst voor de ander willen leven;
  • Dat wij elkaar als waardevolle metgezellen zien;
  • Dat wij compassie met en voor elkaar hebben.

Met deze Freedom Walk willen wij een stap zetten om onze droom te realiseren. Met elkaar lopen en met elkaar praten om elkaar beter te leren kennen en te waarderen. In al onze verscheidenheid eenheid tonen.

In het Levensbeschouwelijk Platform Leiden en het Charter for Compassion Leiden werken diverse gemeenschappen van uiteenlopende levens- en geloofsovertuigingen (waaronder joodse, christelijke, islamitische, bahá'í , hindoestaanse en boeddhistische gemeenschappen) samen. De Raad van Kerken Leiden, het Moskeeënplatform Leiden en de Gemeente Leiden ondersteunen Freedom Walk Leiden.

Kijk op www.freedomwalkleiden.nl voor meer informatie.