Filmmiddag 27 juli: Where Are You Adam?

Film Where Are You Adam?

Op donderdag 27 juli om 14:30 uur organiseert de Commissie Ouderen Pastoraat een vertoning van de film Where Are You Adam? Deze documentaire is gemaakt door de Oekraïense producer Alexander Plyska en cineast Aleksandr Zaporoshchenko.

De documentaire geeft een uniek inkijkje in het leven van monniken op het Griekse schiereiland Athos. Het is een uitzonderlijke, visueel rijke en unieke, prachtige, beschouwende documentaire – een eerbiedwaardige waarneming van de wereld waar de tijd niet door de klok wordt beheerst. We zien hier gelovige mensen, ze gaan helemaal op in hun werk en gebed; we zien hun beproevingen en diverse moeilijkheden en pijn. De beelden in de film raken je in je ziel door de inzet van de monniken. Dit alles gaat in een bepaald ritme en omgeven door de prachtige natuur om hen heen.

De film Where Are You Adam? is al in 15 landen te zien geweest, in vele bioscopen en filmhuizen. De film is in het Nederlands ondertiteld.

De Commissie Ouderen Pastoraat nodigt u uit voor een ontspannende middag midden in de zomer. De entree van €5,- (contant) komt geheel ten goede aan de Oekraïense families die bij deze film betrokken zijn. Na afloop is het mogelijk om met elkaar na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Iedereen is van harte welkom!

Namens het COP, Jorine de Klerk

Wanneer: Donderdag 27 juli 2023, 14:30 uur.
Waar: Vredeskerk, Van Vollenhovenkade 24, Leiden
Entree: €5,- (contant)

 Where Are You Adam