Avond over Dementie - 2 mei 2023

Wandelen

Op dinsdagavond 2 mei 2023 organiseert de Commissie Ouderen Pastoraat (COP) in De Pelgrim een avond over dementie, voor familieleden, bezoekmedewerkers, mantelzorgers en alle andere geïnteresseerden!

‘Vanaf het begin van de ziekte waren we nomaden. Hij op weg naar een andere wereld en ik overal ontheemd’.  Deze zin trof mij in het prachtige boekje van de schrijfster Cécile Huguenin: Alzheimer, mon amour.  Met grote gevoeligheid en eerlijkheid beschrijft zij hoe ze gedwongen wordt afscheid te nemen van de liefde van haar leven. Als iets me duidelijk werd door dit boekje is het dat Alzheimer iedereen raakt. Oog in oog met het verdriet, de eenzaamheid en de zekerheid van het naderende verlies heeft ook de omgeving verlichting nodig.

En juist daarom organiseert de Commissie Ouderen Pastoraat opnieuw een avond over dementie. Een avond voor familieleden, bezoekmedewerkers en mantelzorgers en alle andere geïnteresseerden! Dit keer zal er ook aandacht zijn voor de geloofsbeleving en het geloofsgesprek.

Ds. Janco Wijngaard  (Geestelijk Verzorger Lakenhof en tijdelijk predikant in Leiden-Zuidwest) zal deze avond leiden.

Van harte welkom!
Namens het COP,

Jorine de Klerk

Wanneer: dinsdag 2 mei 2023
Waar: De Pelgrim; Apollotoren 2, Leiden
Tijd:  20.00 - 22.00 uur, koffie en thee vanaf 19.45 uur