Pasen

De viering van Pasen vormt het hart van de liturgie. De traditie heeft hier een ongekende rijkdom aan vormen ontwikkeld. Ook in de diensten van De Verbinding bouwen we op deze traditie voort. We hebben op Witte Donderdag een experimentele dienst gevierd, met een maaltijd tijdens de dienst,  'aan de tafel van de Heer' . Diezelfde avond was er gelegenheid samen naar de uitzending van The Passion te kijken.

Op Goede Vrijdag (20.00 uur) zullen we de passie uit het Evangelie naar Marcus lezen, afgewisseld met samenzang. Dit is een van de meest sobere diensten van het jaar, maar te midden van de andere tegelijk erg indrukwekkend.

In de dienst van Paasnacht (20.00 uur) komt alles aan bod wat we 'in huis' hebben aan zang, muziek en rituelen. Het is ook het moment waarop geloofsleerlingen hun plek in de kring van Christus kiezen. Dit jaar zal Jeroen Baan dat doen door zijn doop te beamen en zijn geloof te belijden.

Op Paasmorgen (10.00 uur) zingen we vele vrolijke paasliederen en vieren we een dienst van Schrift en Tafel. Speciale aandacht deze keer voor de passage uit Genesis waarin wordt verteld hoe de mens ('adam') door God leven krijgt ingeblazen (Gen. 2:7). De opgestane Heer leeft op Gods adem, als de nieuwe Adam. 'De Heer is waarlijk opgestaan!'