Feest in De Wijkplaats - 8 juli, 17.00 uur

In 2006 moest er afscheid genomen worden van de Maranathakerk. Er is toen is gezocht naar een goede plek in de Morswijk zodat we als geloofsgemeenschap aanwezig konden blijven. Dat werd het gebouw aan de Topaaslaan 23 en het kreeg de naam: De Wijkplaats. In juli is dat alweer tien jaar geleden, reden genoeg om daar feestelijk bij stil te staan! Ook vieren we dan dat het Wijkplaatscafé alweer 1 jaar succesvol om de veertien dagen plaatsvindt.

Op één van de muren in de Wijkplaats is de tekst uit 1 Kor. 13:13 met sierlijke letters aangebracht: ‘Zo blijven dan geloof, hoop en liefde, maar de meeste van deze is de liefde’. Dat is de bron van waaruit we aanwezig willen zijn in de wijk. Omdat we geloven dat God zo aanwezig is onder ons mensen.

In de Wijkplaats staat dan ook al tien jaar lang ontmoeting centraal. Ontmoeting met elkaar als gemeenteleden, maar ook ontmoeting met de mensen in de wijk. En ook ontmoeting in de zin van ont-moeten: de Wijkplaats wil een plek zijn waar je je thuis voelt. In samenwerking met andere kerkgenootschappen worden er dan ook laagdrempelige activiteiten georganiseerd die aansluiten bij het leven van alledag van de buurtbewoners.

De Wijkplaats is een belangrijke plek te midden van onze gemeente en hoort als  helemaal bij De Verbinding. Sinds dit jaar vergadert de kerkenraad er regelmatig, maar ook andere vergaderingen van commissies vinden er plaats.
Kortom, de Wijkplaats is een kerkplek op vele manieren- ook één van gezellig feestvieren!

Weet u allen dan ook van harte welkom op vrijdag 8 juli aanstaande (van 17.00 uur tot ongeveer 20.00 uur) voor een drankje en een lekker hapje eten!