Een nieuwe naam voor onze gemeente!

De wijkgemeenten van de Vredeskerk en de Maranathawijk werken al vele jaren samen, maar gaan nu ook fuseren tot één wijkgemeente binnen de Protestantse Gemeente Leiden. Over één jaar hopen we de fusie te voltooien, met Pinksteren 2016. Weet u een goede naam voor de nieuwe gemeente? Lees dit bericht en stuur uw ideeën naar ons toe!

De ene gemeente zal vanuit twee plaatsen werken, de Vredeskerk en De Wijkplaats, die beide hun naam zullen behouden. Naast alle ‘gewone’ pastorale en diaconale activiteiten op beide locaties, is voor de Vredeskerk specifiek dat hier de eredienst wordt gevierd en gespreksringen en catechisaties worden gehouden, terwijl in De Wijkplaats veel activiteiten te vinden zijn die samen met maatschappelijke organisaties in De Mors georganiseerd worden.

Voor de gefuseerde gemeente zijn we op zoek naar een nieuwe naam.  De kerkenraden nodigen iedereen uit om met suggesties te komen, alle ideeën zijn welkom. We maken daarvan een ‘top 3’, waarna we de gemeente zullen vragen daaruit de beste te kiezen. In de Vredeskerk vindt u een formulier waarop u uw voorstel kunt schrijven. Het kan ook door een email te sturen naar de scriba van de Vredeskerk, Roelien Smit.

U kunt uw ideeën inleveren tot 21 juni 2015. Hartelijk dank voor alle suggesties!