Een nieuw begin

Met Pinksteren maken we een nieuw begin, aangevuurd door de Geest uit de hemel. Dat gebeurt elk jaar weer, maar deze keer op een heel bijzondere manier. De Maranathawijk- en Vredeskerkgemeente zijn op zondag 15 mei 2016 samengevoegd tot een nieuwe geloofsgemeenschap: De  Verbinding. Een geloofsgemeenschap met een nieuwe naam, die zich presenteert op een nieuwe website.

Het begon allemaal in 2006. We zijn toen gestart met de gezamenlijke viering van de eredienst. In de jaren daarna groeide de samenwerking op liturgisch gebied en andere terreinen. Nu is het dan zo ver dat we ook bestuurlijk en organisatorisch worden samengevoegd tot een nieuwe gemeente binnen de Protestantse gemeente te Leiden.

We noemen ons niet meer 'wijkgemeente', maar 'geloofsgemeenschap'. In de komende jaren zal de kerk in heel Nederland nieuwe vormen krijgen, aangepast op de ontwikkelingen in de 21e eeuw. De Verbinding wil in die ontwikkelingen haar eigen weg zoeken binnen de context van Leiden. We hopen dat de geestkracht van God ons daarbij zal inspireren!